Προκήρυξη εκλογών της Ελληνικής Μουσικής Ένωσις της Νέας Υόρκης "Ορφεύς"

Δημοσίευμα στην ελληνική εφημερίδα της Νέας Υόρκης "Ατλαντίς" (αρ. φ. 10.490, 6 Ιουλίου 1927, σελ. 5), στο οποίο ανακοινώνεται η εκλογή επταμελούς εφορευτικής επιτροπής από τη γενική συνέλευση της Ελληνικής Μουσικής Ένωσις "Ορφεύς" που πραγματοποιήθηκε στις 15 Ιουνίου 1927, ορίζεται η Δευτέρα 11η Ιουλίου ως ημέρα εκλογών και καλούνται τα μέλη να δηλώσουν την υποψηφιότητά τους έως την 10η Ιουλίου.
Ανάμεσα στα πρόσωπα που έθεσαν υποψηφιότητα περιλαμβάνονται αρκετοί πρωταγωνιστές της μουσικής ζωής της ελληνικής κοινότητας της Νέας Υόρκης, γνωστοί και από τη δισκογραφία, όπως: οι κλαρινίστες Αντώνης Σακελλαρίου και Παναγιώτης Μαμάκος, οι σαντουριέρηδες Κώστας Παπαγκίκας, Κώστας Καστρουνής, Γεώργιος Χατζέλλης, οι λαουτιέρηδες Βασίλειος Κατσέτος και Φώτιος Κεφάλας, οι βιολιστές Αθανάσιος Μακεδόνος (ή Μακεδόνας) και Αθανάσιος Ζέρβας, ο βιολιστής και λαουτιέρης Νικήτας Τσομπανάκης κ.ά.

Τύπος:
Χρονολογία:
6.7.1927
Τόπος:
Νέα Υόρκη
Φυσική περιγραφή:
Χαρτί, α/μ, 6,6 Χ 2,5 εκ.
Προέλευση:
Ψηφιακή Βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων
Αναγνωριστικό:
KA_D_Elliniki_Mousiki_Enosis_Orfefs_1
Άδεια χρήσης:
cc
Παραπομπή:
Αρχείο Κουνάδη, "Προκήρυξη εκλογών της Ελληνικής Μουσικής Ένωσις της Νέας Υόρκης "Ορφεύς" ", 2019, https://vmrebetiko.gr/item?id=10844

Σχετικά τεκμήρια

Δείτε επίσης