Επιστολή της Atlantic Bank of New York στη Μαργαρίτα Ζάττα

Επιστολή της Atlantic Bank of New York προς στη Μαργαρίτα Ζάττα (Margaret Zattas), την αυστριακή σύζυγο του Δημοσθένη Ζάττα, γνωστότερη ως Μάκη Καρνέρη.
Η δακτυλογραφημένη επιστολή, σε επιστολόχαρτο της Atlantic Bank of New York, είναι γραμμένη στην ελληνική γλώσσα, φέρει ημερομηνία 23 Ιουλίου 1958 και έχει θέμα "Κληρονομιά Δημοσθένους Ζάττα".
Το έγγραφο προέρχεται από το αρχείο του Παναγιώτη Μαρτίνου, εγγονού του συνθέτη, πιανίστα και διευθυντή ορχήστρας, Άγγελου Μαρτίνο, ο οποίος είχε νυμφευθεί την αυστριακή Λίνα-Καρολίνα, το γένος Karner (στο πιστοποιητικό θανάτου της, ωστόσο, αναφέρεται το γένος Τόιφνερ -Teufner στα γερμανικά), αδερφή της Θηρεσίας-Μαργαρίτας Ζάττα, το γένος Karner, συζύγου του Δημοσθένη Ζάττα και γνωστότερης ως Μάκη Καρνέρη.
Όπως αναφέρει ο Παναγιώτης Μαρτίνος, οι δύο αδερφές γεννήθηκαν στη Βιέννη. Σύμφωνα με προφορικές διηγήσεις που απομένει να διασταυρωθούν, δραπέτευσαν μαζί από την οικογένειά τους, η οποία ήταν στο περιβάλλον της Αυστριακής βασιλικής αυλής, για να γλιτώσουν από τα αυστηρά πρωτόκολλα ανατροφής και ο πατέρας τους τις αποκλήρωσε.

Τύπος:
Δημιουργός (Φωτογράφος):
Χρονολογία:
23.07.1958
Τόπος:
Νέα Υόρκη
Προέλευση:
Αρχείο Παναγιώτη Μαρτίνου
Αναγνωριστικό:
KA_D_Epistoli_Pros_M.Zatta
Άδεια χρήσης:
cc
Παραπομπή:
Αρχείο Κουνάδη, "Επιστολή της Atlantic Bank of New York στη Μαργαρίτα Ζάττα", 2019, https://vmrebetiko.gr/item?id=11005

Δείτε επίσης