Have a question?
Message sent Κλείσιμο

ΑΡΧΕΙΟ ΚΟΥΝΑΔΗ, ΕΙΚΟΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΚΟΥΝΑΔΗ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΥΛΗ

Το «Αρχείο Κουνάδη» ιδρύθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1960 από τον Παναγιώτη Κουνάδη, με βασικό στόχο τη συλλογή, έρευνα, καταγραφή, μελέτη, διάσωση και διάδοση των τραγουδιών και της μουσικής των Ελλήνων καθώς και οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Αποτελείται από σπάνιο υλικό που με κεντρικό άξονα τη μουσική καταγράφει, εντός και εκτός Ελλάδος, ποικιλοτρόπως και σε διαφορετικά πεδία τον 20ό  αιώνα, με επίκεντρο την περίοδο 1900-1960.

Με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και με την ερευνητική υποστήριξη του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Σύρο, όλοι αυτοί οι κρυμμένοι θησαυροί έρχονται στο φως με τη δημιουργία του Εικονικού Μουσείου Αρχείου Κουνάδη καθώς και με τη μορφή ολοκληρωμένων θεματικών εκπαιδευτικών ενοτήτων.

Στo
παρόν Εκπαιδευτικό Portal χρησιμοποιούνται τεκμήρια του Αρχείου, όπως ηχογραφήσεις από τη δισκογραφία των 78 στροφών, παρτιτούρες, καρτ ποστάλ, φωτογραφίες, συνεντεύξεις, τρισδιάστατα μοντέλα ιστορικών μουσικών οργάνων και συσκευών εγγραφής και αναπαραγωγής ήχου, για να συνθέσουν ένα δομημένο εκπαιδευτικό περιεχόμενο το οποίο αντανακλά σημαντικά ιστορικά και μουσικά γεγονότα της Ελλάδας.